search

VAIHDETAAN AJATUKSIA

Kysymyksiä? Anna tulla, niin olemme sinuun pian yhteydessä

SELVÄ!


Työn alla, palaamme pian asiaan!
Tutustu henkilötietokäytäntöömme
Ota yhteyttä
2018_01_23_EDEKA_Schmidt_Bad_Saeckingen_008_ret_20210125.jpeg

05. toukokuuta 2021

Kestävät materiaalit

Suosimme tuotevalikoimassamme kestäviä ja kierrätettäviä materiaaleja, sillä kestävä kehitys ja ympäristö ovat meillä tärkeitä. Valikoimassamme on laajasti saksalaisen Wanzlin tuotteita, joissa on huomioitu tuotteiden kestävyys. Expedit on osa Wanzl Groupia. Lue lisää valikoimamme tuotteiden materiaaleista!

Materiaaleistamme
Teräs on maailman eniten kierrätetty materiaali. Se on kestävä ja ainutlaatuinen, sillä sitä voi uusiokäyttää lähes loputtomasti. Teräksen ominaisuudet eivät heikkene kierrätyksessä, eikä teräs kulu käytössä lähes ollenkaan. Wanzlin suosituimmat ostosvaunumallit on valmistettu teräksestä.

Puu – miten kaunis materiaali. Puutuotteen FSC sertifiointi varmistaa, että puu on peräisin vastuullisesti hoidetusta metsästä. FSC sertifioitu metsä on hiilidioksidivapaata pitkällä aikavälillä, sillä sertifikaatti varmistaa että metsä pystyy uusiutumaan ja kasvamaan luonnollisesti. Sertifikaatti tukee luonnon monimuotoisuutta ja alkuperäiskansojen oikeuksia.

Akryylit. Meillä on 100% regeneroidun ja kirkkaan, valetun akryylin toimittajia. Regeneroitu materiaali tarkoittaa, että sen raaka-aine on suurelta osin kierrätettyä. Wanzl tuotteissa käytetään akryyliä mm. suojaplekseissä, myymälöiden display -telineissä ja esitetelineissä.

2018_05_22_egate_cc_001_ret_20180523.jpeg

Mikä on ISO sertifikaatti?
Käyttämämme lasi tulee toimittajilta, joille on myönnetty ympäristösertifikaatti ISO 14001. ISO 14001 on kansainvälisesti tunnetuin ympäristöjärjestelmästandardi. Toimittajiemme lasi on 30 % kierrätettyä, mutta tavoitteemme on, että lasista 50 % on kierrätettyä vuoteen 2025 mennessä. Valikoimamme tuotteissa lasia on hyödynnetty esimerkiksi tilanjakajissa ja Wanzl eGate - myymälän sisääntuloporteissa. Lasinen myymäläportti on muovista kestävämpi, sillä siihen ei jää naarmuja tai kulumia.

Käytämme peiliä, joka on tuotettu vastuullisesti. Peiliin ei ole lisätty lyijyä ja sen valmistuksessa käytetään mahdollisimman vähän liuottimia. Peiliä on mahdollista muokata ja personoida muun muassa kaiverruksilla, hiekkapuhaltamalla, leikkaamalla, kehystettynä ja käsittelemättömänä.

Käytämme paljon erilaisia tekstiilejä, joiden joukossa on ympäristösertifioituja tuotteita (Green Guard, EU-ympäristömerkki, LEED). Kankaita käytetään esimerkiksi huonekalujen verhoiluissa, verhoissa, akustointilevyissä ja matoissa.

Lue aiempi blogikirjoitus kierrättämisestä täältä.