search

VAIHDETAAN AJATUKSIA

Kysymyksiä? Anna tulla, niin olemme sinuun pian yhteydessä

SELVÄ!


Työn alla, palaamme pian asiaan!
Tutustu henkilötietokäytäntöömme
Ota yhteyttä
08 Shop automation.jpg

9. February 2022

Kohti tulevaisuutta digitaalisilla myymälöillä

Itsepalvelukonseptit ovat yleistyneet vauhdilla ja lähes jokaisessa myymälässä on tätä nykyä itsepalvelukassoja. Mutta miltä kuulostaa konsepti, jossa koko myyntitapahtuma toimii digitaalisesti ilman henkilökuntaa ja asiointi on mahdollista 24/7? 


Itsepalvelukonseptit ja 24/7 -myymälän automaatio 


Wanzlin uusi Mobile shop -konsepti mahdollistaa ostosten tekemisen vuorokauden ympäri. Järjestelmä seuraa asiakkaiden toimintaa reaaliajassa ja analysoi ostokäyttäytymistä. Kun asiakas saapuu myymälään, hän pääsee ovista sisään esimerkiksi näyttämällä kanta-asiakaskorttiaan tai asiakastunnustaan ja poistuu Galaxy Gate -kulunvalvontajärjestelmän porteista maksutapahtuman jälkeen saadun QR -koodin avulla. Järjestelmä seuraa asiakasta ja merkitsee tämän aktiiviseksi erivärisillä palloilla ostoprosessin eri vaiheissa. Järjestelmä havaitsee myös epätavallisen toiminnan. Wanzl kehittää uusia myymälän automaatioratkaisuja vauhdilla.

Konseptia voidaan hyödyntää myös tavallisessa myymälässä hybridi -mallina: Myymälän aukioloaikojen ulkopuolella myymälää voidaan pitää avoinna miehittämättömänä automaatioratkaisujen avulla – ostovirta jatkuu mihin kellonaikaan tahansa.


Asiakkaat takaisin kivijalkaan 


Verkkokaupat ovat tähän asti toimineet paikkana ostosten tekemiseen mihin aikaan tahansa. Kun ostoshammasta kolottaa, tärkeäksi muodostuu myös tuotteiden toimitusaika. Wanzlin kehittämässä 24/7 itsepalvelukonseptissa tuotteet saa heti, vaikka keskellä yötä. Prosessi on myös tehty mahdollisimman helpoksi: valitse, kerää ja maksa.

08 Shop automation2.jpg
08 Shop automation3.jpg
08 Shop automation4.jpg

Nämä kolme keskeistä trendiä muokkaavat vähittäiskaupan ja sen ostajaryhmien kehitystä tänään:

  1. Online on in! Ruoka, muoti ja jopa huonekalut – yhä useammat asiakkaat tilaavat tuotteitaan verkosta verkkosivustojen, sovellusten ja verkkokauppojen kautta. Jos hinta, kohdennus ja tarjonta ovat kohdallaan, ostokset tehdään usein muutamalla klikkauksella.

  2. Mukavuus voittaa, jopa offline-tilassa. Asiakkaat haluavat pystyä ostamaan ja maksamaan tuotteitaan mahdollisimman helposti ja mahdollisimman lähellä.

  3. 24/7 on yleinen trendi! Ympäri vuorokauden käytettävissä olevat kaupat varmistavat, että asiakkaiden toiveet ja tarpeet täyttyvät mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

    Yhdistämällä näiden trendien parhaat puolet, voidaan kehittää ainutlaatuinen 24/7 -myymälä.

2018_06_04_wuerth_24_voehringen_002_ret20180613.jpg
2018_06_04_wuerth_24_voehringen_009_ret20180613.jpg
2018_06_04_wuerth_24_voehringen_021_ret20180613.jpg

Tutustu lisää:
Wanzlin toteutuksia 24/7 –myymäläympäristössä

Case: Würth Vöhringen hybridimyymäläkonsepti

Case: Wanzl My mobile store

Case: 24/7 self-service


Kiinnostuitko? Kysy lisää automaatioratkaisuistamme Pekalta,
Pekka Marjamaa, p. +358 504 064 468
pmr@expedit.fi