Laplandia on avattu

Rajan ylittävä kaupankäynti Venäjältä on tällä hetkellä vauhdikkaassa nousussa Suomessa. Uusia, venäläisille kuluttajille suunnattuja ostoskeskuksia ilmestyy jatkuvasti rajaseudulle Suomen puolelle. Expedit on toimittanut vastikään uuden myymälän rajalle noin kahden tunnin ajomatkan päähän Pietarin metropolialueelta.
Rajakauppa määrittyy yleensä erityisiä tuotteita hakevien asiakkaiden perusteella. Verotukselliset eroavaisuudet tai muut kansalliset rajoitukset luovat markkinat tietyn ajomatkan päähän. Kun asiakas tulee liikkeeseen, hän ostaa usein suuria määriä tuotteita. Tämän vuoksi tuotteet tulee olla esillä selkeästi ja kulkeminen esteetöntä. Looginen pohjapiirros ja leveät käytävät ovat siten tärkeitä asioita menestyvälle rajamyymälälle.

Expedit shop solutions -
Laplandia, Finland

 

Näin on toimittu myös Nuijamaalla sijaitsevassa Laplandiassa, joka sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Suomen ja Venäjän rajalta. Myymälä on suunniteltu täysin venäjältä saapuvia kuluttajia silmällä pitäen. He ostavat kalaa, hygieniatuotteita, teetä, kahvia, ruokatavaroita, lämpöalusasuja jne.

Expedit shop solutions -
Laplandia, Finland 

Yhteistyötä Laplandian kanssa on ollut jo aiemminkin. Vuonna 2010 toimitimme ostosvaunut heidän ensimmäiseen rajamyymäläänsä. Lokakuussa 2013 valmistuneeseen liikkeeseen toimitimme ostosvaunut, kaikki myymäläkalusteet ja myymäläporttijärjestelmät. Myymälään asennettiin Expeditin joustava ja kilpailukykyinen Basic 2 -järjestelmä.

Expedit shop solutions -
Laplandia, Finland