Yhdessä paremman ruoan puolesta

Coop on perustanut täysin uudentyyppisen, Mad Cooperativet  -myymälän, joka sijaitsee Kööpenhaminan päärautatieasemalla. Uusi myymäläkonsepti juontaa juurensa konsernin ruokamanifestista, joka julkistettiin viime vuonna otsikolla ”Yhdessä paremman ruoan puolesta”. Coopin visiona on tehdä laadukkaista elintarvikkeista ja hyvästä ateriasta osa jokaista päivää. Mad Cooperativet  -myymälä on keskeinen elementti tavoitteessa muuttaa tanskalaista ruokakulttuuria. Myymälän sisustus, tunnelma ja valikoima ovat aivan omaa luokkaansa ja sitä pidetään yhtenä innovatiivisimmista ja profiloivimmista ruokakaupoista Tanskassa.

 
Expedit on tehnyt yhteistyötä Coopin ja lontoolaisen Cada Designin kanssa uuden myymäläkonseptin kehityksen ja toteutuksen tiimoilta. Coop ja Cada Design kehittivät yhdessä pääkonseptin ja kehitystyö jatkui Coopin ja Expeditin yhteystyönä. Expedit  myös toimitti suurimman osan sisustuksesta myymälään.

Expedit_Mad_Cooperativet 

 

Caroline Fiedler, Coop

”Coopilla koimme, että yhteistyö konseptiosastomme ja Expeditin välillä toimi loistavasti. Kehitimme tiiviissä yhteistyössä täysin ainutlaatuisia, tilan ja rautatieaseman huomioon ottavia kalustoratkaisuja,” kertoo MAD Cooperativetin konseptivastaava Caroline Fiedler.

”Tämä oli uskomattoman mielenkiintoinen kehityskulku, jossa innovaatio ja kunnianhimoiset tavoitteet pidettiin koko ajan mielessä”, sanoo Expeditin Coop-vastaava Sanne Lindgren. ”Merkittävä elementti design- ja sisustusvaiheessa olivat kauniit, suojellut rakennukset, jotka luovat puitteet upealle myymälälle. Tämä on ollut fantastinen ja mielenkiintoinen haaste.”


Expedit_Madcooperativet

Aito, elävä sammal antaa logolle luonnetta ja tuo vihreän elementin myymälään. 

Expedit_Mad_Cooperativet 

 

”Go’ appetit” -ruokaohjelmaa, jonka vetäjinä toimivat Bitz ja Holm, kuvataan myymälän aukioloaikoina kahdesti viikossa. Tanskan TV2 esittää vuoden aikana 250 ohjelmajaksoa.
 

 

 

Expedit_Mad_Cooperativet 

Coopin ruokamanifesti vuodelta 2014 on pohjana Mad Cooperativetille, ja Coop liputtaa hyvän aterian, hyvien elintarvikkeiden ja hyvien valintojen puolesta.

 

 

Expedit_Mad_Cooperativet 

 

Design ja materiaalivalinnat korostavat suojellun rakennuksen hienoja elementtejä. Esimerkiksi hyllyjen kulmissa on yhteys rautatieaseman ilmeeseen. Expedit suunnitteli ja valmisti näyttävän, konseptiin sopivan valaisimen yhteistyössä Coopin kanssa.

 

Katso lisää kuviae