Expedit perustaa yrityksen Baltian alueelle

Spacer  

Spacer

Expedit_Baltic_list


_______________________

Download picture >>

Download textfile >>

__________________________


FAKTAT    

Expedit Baltic SIA

Perustettu 27. tammikuuta 2015
Myymäläkalusteiden valmistus
25-30 työntekijää
Expedit a/s:n tytäryritys

Johtokunta
johtokunnan puheenjohtaja – Steen Bødtker
johtokunnan jäsen – Mikael Sigvardsen
johtokunnan jäsen – Henrik Møller-Jensen

Liikkeenjohto
Sivutoimipisteen johtaja – Inese KurvinaLEHDISTÖTIEDOTE
Expedit
2. helmikuuta 2015

 

Expedit perustaa yrityksen Baltian alueelle

Pohjoismainen myymäläkalustusyritys Expedit a/s, jolla on päätoimipaikka Hadstenissa Tanskassa, on ottanut merkittävän askeleen osana "Tulevaisuuden tehdas" -projektia perustamalla Latviaan tytäryrityksen nimellä Expedit Baltic SIA. Expedit Groupilla on tällä hetkellä kaksi tuotantoyksikköä Pohjoismaissa – Tanskan Hadstenissa ja Ruotsin Nässjössä. 1. toukokuuta 2015 alkaen ryhmällä tulee olemaan tuotantolaitos myös Latviassa.

Vuonna 2012 Expedit aloitti "Tulevaisuuden tehdas" -nimisen projektin. Kaksi tanskalaista tuotantoyksikköä yhdistettiin yhdeksi ja tuotanto saatiin näin ollen optimoitua. Perustamalla uuden tuotantoyksikön Baltian alueelle Expedit pystyy luomaan entistä vahvemman tuotantoasetelman, jonka avulla varmistetaan kilpailukykyiset tuotteet Expeditin asiakkaille.

"Haluamme rakentaa tulevaisuuden tehtaan. Tämä edellyttää, että laajennamme toimintaamme myös Pohjoismaiden ulkopuolelle varmistaaksemme kilpailukyvyn tietyillä alueilla”, sanoo toimitusjohtaja Steen Bødtker Expedit a/s:ltä.

 

Expedit Baltic SIA Liepãjassa
Expedit perustaa Liepãjan Business Centreen tuotantoyrityksen, jossa on 30 työntekijää. 75 000 asukkaan Liepãjan kaupunki sijaitsee lähellä Liettuan rajaa.

Liepãjan Business Centren omistaa tanskalainen Lars Fogh. Tällä hetkellä business parkissa on 15-20 tanskalaista tuotantoyritystä.

Expedit perusti Expedit Baltic SIA:n Latviaan 27. tammikuuta 2015. Tuotantohallit, joihin Expedit muuttaa, ovat täysin uusia ja Expeditin tarpeisiin räätälöityjä, sillä rakennuksen pystyttäminen on juuri alkanut ja Expeditillä on ollut mahdollisuus vaikuttaa pohjapiirustuksiin. Myös organisaatio on perustettu. Tähän mennessä johtoryhmä on otettu palvelukseen hallinnoimaan perustamisprosessia ja toimintaa.
Expedit on valinnut Inese Kurvinan sivutoimipisteen johtajaksi. Hänellä on runsaasti kokemusta edellisistä toimipaikoista Latviassa painopisteenään yrityksen perustaminen ja tuotannon hallinta.

Suunnitelman mukaisesti rakennukseen voi muuttaa 1. toukokuuta 2015 mennessä – tämän jälkeen Expedit organisoi tuotannon järjestelyt ja siirtää koneet Tanskasta Latviaan. Tuotannon odotetaan olevan käynnissä 1. elokuuta lähtien. 25-30 työntekijää aloittaa myymäläkalusteiden tuotannon Liepãjan Business Centressä.
”Haluan korostaa, että jatkamme tuotantoa Tanskassa, sillä se on meille tärkeää. Olemme päättäneet tehdä tuotannosta kannattavan. Se on toteutettavissa siirtämällä työvoimaa sitovat valmistusprosessit Baltian alueelle”, sanoo toimitusjohtaja Steen Bødtker Expedit a/s:ltä. "Pidämme automatisoidut tuotantoprosessit Tanskassa, mutta siirrämme useita muita prosesseja tuotantoomme Latviassa. Kaikki Latviassa valmistetut tuotteet voidaan myöhemmin toimittaa Expedit Groupin yrityksille valmiina komponentteina.”

LISÄTIETOA
Steen Bødtker, toimitusjohtaja - Expedit a/s
matkapuhelin +45 2080 8800

Edellä oleva tiedonanto ei vaikuta Expedit Groupin liikevaihdon ja tuloksen odotuksiin.

FAKTAT: EXPEDIT
  • Expedit, jonka päätoimipaikka on Tanskassa, on yksi Pohjoismaiden suurimmista myymäläkalusteiden toimittajista.
  • Expedit Groupilla on yrityksiä Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja nyt myös Latviassa.
  • Expeditin liikevaihto oli 442 miljoona Tanskan kruunua vuonna 2013.
  • Expedit tarjoaa kaikenkattavia myymäläratkaisuja ja kantaa vastuun koko prosessin aikana aina konseptista, suunnittelusta, projektinhallinnasta ja teknisestä suunnittelusta tuotantoon, logistiikkaan ja kokoamiseen sekä toimituksen jälkeiseen palveluun. Expedit tekee myymälöitä, jotka myyvät.