Virkistävä vihreä trendi

Vehreä ostospaikka houkuttelee virkistäytymään.

Aikamme vallitsevia trendejä ovat ekologisuus ja terveys. Olemme entistä tietoisempia terveellisistä elintavoista sekä kiinnitämme huomiota tuotteiden ekologisuuteen ja kulutustottumustemme ympäristövaikutuksiin. Trendi näkyy luonnonmukaisten tuotteiden suosion kasvuna sekä vihertilojen lisääntymisenä kaupunkikuvassa. Vehreät tilat ovat hengähdyspaikkoja, joissa mieli saa levätä kiireisen arjen keskellä.

Vihreä trendi näkyy myös liiketiloissa, joissa viherkasvien avulla luodaan uudenlaisia, virkistäviä elämyksiä asiakkaille. Trendikäs ostospaikka tarjoaa asiakkailleen muutakin kuin pelkän mahdollisuuden tehdä hankintoja. Se on paikka, joka houkuttelee viettämään aikaa ja jossa on tiloja, joissa voi rauhoittua ostoksilta ja mainoksilta.

Malmössä sijaitseva Emporia-ostoskeskus on hyvä esimerkki luovasta vihertilojen käytöstä. Ostoskeskuksen ulkokatolla on viherpuisto, jossa voi istua rentoutumassa ja samalla nauttia Juutinraumalle avautuvista upeista näkymistä. Myös ostoskeskuksen sisäpuolella on käytetty vihreitä elementtejä.

Expedit shop solutions - Grønt er det nye sort

Esimerkiksi ylöspäin kohoavat ”kasvipylväät” kuuluvat integroituna osana arkkitehtuuriin ja yhdistävät ostoskeskuksen eri kerrokset toisiinsa.

VIHREÄ KAUPUNKI
Kaupunkiympäristössä tapahtuu parhaillaan vihreä invaasio. Moderni, kaupungissa asuva ihminen haluaa urbaanin elämäntavan lisäksi näkyvän yhteyden luontoon ja siksi vihertiloja ja vehreitä elementtejä tuodaan yhä enemmän koteihin ja sinne missä ihmiset liikkuvat. Nähtävissä on myös trendi, jossa yhdistetään ulko- ja sisätiloja toisiinsa. Katukuvaan halutaan lisää elämää ja liiketiloihin yhdistetään kahvila- ja ulkotiloja joissa ihmiset voivat viettää aikaansa.

LISÄTILAA PYSTYSUORIEN RATKAISUJEN AVULLA
Kaupungeissa ja liiketiloissa on rajoitetusti tilaa, minkä vuoksi pystysuoria pintoja hyödynnetään viherratkaisuissa. Elävä kasviseinä on näyttävä elementti ja se voi koostua vaikkapa syötävistä yrteistä. 
 

 

Expedit shop solutions - Grønt er det nye sort 

 Expedit shop solutions - Grønt er det nye sort